Fredag innan kalas

0 Flares 0 Flares ×

Vad kul att ni verkar glada över mitt blogginitiativ! Jag ska på kalas ikväll och tänkte göra mig i ordning med ett bad och ansiktsmask av ekologiska havregryn och ekologiskt vatten. Skojade bara. Endast sådant som vi odlar kan vara ekologiskt, d.v.s. vatten kan inte vara ekologiskt, däremot är det naturligt. Först tvättade jag bort sminket jag hade, vilket inte var så mycket, med Pukkas ekologiska kokosolja. Kokosolja blir flytande först vid 25 grader så jag brukar gräva upp en liten klump ur burken, gnugga händerna mot varandra så den blir flytande och sen rengöra ansiktet med mina oljiga händer. Använder sen bomullsrondeller jag blött och tvättar bort sminket. Så här ser min hy ut osminkad: image

Inte asnice tycker jag, men bättre än innan jag fick mens. Det är ju det där med hormoner. Nu ligger jag i badet (som jag också har kokosolja i) med havregrynsmasken, vilket bara är havregryn och vatten jag gnuggat ihop lite i en skål och sedan lagt på direkt. Många med acne tycker kokosolja är superbra, jag gillar kokosolja men tycker inte det gör någon extrem skillnad mot acnen. Kokosolja är också svingott att poppa popcorn i och bra att ha i snippan. Havregrynsmasken är lugn och skön mot min hy och gör mitt ansikte supermjukt.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

0 reaktioner på ”Fredag innan kalas

  1. Kokosolja gjorde bara min hy värre. Hu. Så poppa popcorn låter som en bra idé för det jag har kvar. Ska testa jojoba-olja någon gång istället som jag hört ska vara bättre för fet hy. Härligt med en inspirerande blogg, förresten!

  2. Kokosolja har inte funkat kanon för min ansiktshy heller, den är visserligen väldigt skön och mysig men jag har den på andra ställen på – och i – kroppen.
    Den olja jag trivts bäst med på sikt torde vara nyponfröoljan, som jag tycker är lite lugnande och läkande. Det finns en repairing oil från Esse jag gillar också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *