Om mig: Alejandra

Hej!

Här kan du läsa mer om mig, Alejandra

Sedan tonåren har jag testat en miljon hudvårdsprodukter och en halv miljon sminkprodukter (kanske inte riktigt, men nästan). Det började med att jag fick tonårsacne som jag ville råda bot på och betade av produkt efter produkt utan att få några hållbara resultat. För sedan ca 4 år tillbaka har jag intresserat mig för ekologiskt och naturligt, vilket är det jag bloggar om.

Med tiden har jag hunnit bli socialantropolog och jobba med mänskliga rättigheter och arbetsvillkor. Jag har hunnit bo och plugga i USA och ha några olika jobb. Jag har även projektlett kampanjer, föreläsningar och events på tema ekologisk hudvård, etisk konsumtion och kultur.

Jag är en go feminist, antirasist och är en hejare på att tänka ett extra varv kring saker och ting. Jag driver företaget  Muro Konstagentur, skriver om musik för HYMN och frilansar som projektledare, främst inom kultur.

Jag tycker det är stört hur ogenomtänkt vi konsumerar men tror det handlar om okunskap, därför lär jag er allt jag kan och tar reda på det jag inte redan kan – för jag tror vi kan göra det göttigt att vara etiska. Och ändå vara lena som bebisrumpor, ha highlighter on fleek och lockar som studsar som bästa studsmattan. Dessutom vill jag bidra med lite mångfald till eko-Sverige. Jag tror nämligen att vi inte måste se likadana ut bara för att vi gillar samma saker.

Mina perspektiv grundar sig i en djup tro om att vi kan nå en jämlik värld, där konsumtion sker på ett medvetet och hållbart sätt – men jag tror vi måste pressa företagen till att bli mer etiska och transparenta så att vi som konsumenter ska veta vad vi vill stödja.

<3

Hi and welcome to my blog!

I’m a Swedish green beauty enthusiast and strong believer in human rights. On this blog I post mainly about ethical consumtion, organic skincare and natural makeup. I have a bachelors in cultural anthropology and I’m a proud feminist – which you’ll see when you read my blog. Wanna get in touch? Best way is to email me at jandihearteco[a]gmail.com