Fina lockar med ekologisk hårvård

0 Flares 0 Flares ×

Ekologisk hårvård är något som fler och fler börjar fråga mig om. Och ganska ofta får jag komplimanger för mina lockar. Göttigt tycker jag och blir glad. Vi har nämligen mycket kärlek att ta igen, jag och lockarna! Här delar jag med mig av min hårrutin och några goa produkter som jag använder och tycker fungerar bra för mitt tjocka och lockiga hår.

 1. Tvätta! Jag tvättar håret med ekocertifierade schampon. Nästa steg är väl att inte använda schampo alls, men just nu gör jag så i alla fall. Min hårbotten är inte jättekänslig så jag kan byta schampo utan att det ballar ur. Just nu använder jag ett superkrämigt schampo + balsam från Mádara. Det är väldigt likt konventionellt schampo i hur det beter sig, så det kanske är ett bra alternativ för dig som är van vid schampon med sodium laureth sulfater osv. Andra nice märken är Faith by Nature (även veganskt) och Weleda.
 2. Borsta! Jag borstar alltid håret när det är blött. Jag vet att det går emot allt som sägs i tidningarna, men för att få fina lockar måste du borsta det blött. Om du väntar tills håret är torrt innan du borstar det går det inte att forma lockarna på samma sätt och håret blir istället frissigt och fluffigt. Kan också vara fint såklart, men det blir en helt annan sak.

  Fina lockar med ekologisk hårvård
  Genom att låta håret lufttorka blir det mindre frissigt.
 3. Olja! Hitta den olja som passar ditt hår bäst. Mitt hår älskar en ekologisk och kallpressad arganolja (mitt ansikte med). Jag kan varmt rekommendera den från Loelle Organic Beauty. Olja nedre delen av håret, alltså topparna och en liten bit till (lite beroende på hårlängd också förstås) när det fortfarande är blött eller fuktigt.
 4. Skruva! Snurra ihop håret i slingor och se till att det inte är så många ensamma smala slingor utan att alla är ungefär lika tjocka. Jag gör inte detta supernoga, utan jag skruva ihop här och där det är små ensamma rackare.
 5. Lufttorka! Föna inte håret utan låt det lufttorka när du är hemma. Allra bäst blir det att inte gå ut direkt, ifall det blåser kommer det blir fluffigt och lite frissigt.
 6. Styla! Innan det är helt torrt kan du ha i lite lockkräm om du vill definiera lockarna lite mer eller göra någon frisyr. Jag gillar verkligen Flower whip från Less is more. En-två pumpningar brukar räcka och jag har den mest i topparna, men du får känna efter och se hur mycket ditt hår behöver för att få det som du vill.
Organic haircare stylingtips
Lägg i en stylingprodukt för att forma lockarna innan det torkar.

 

Tadaa! Det låter som många steg, men varje steg tar typ 1 minut, så det går rätt fort och du får såhär fint hår!

Berätta – vad har ni för goa hårprodukter som är eko? Vill jättegärna ha tips!

 

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

2 reaktioner på ”Fina lockar med ekologisk hårvård

 1. Hej och tack för en bra blogg och alla ekologiska tips! Gillar även dina texter gentemot företag som borde skärpa till sig vad gäller miljö, jämställdhet, inkludering m.m. Och vill gärna se fler tutorial videos på ditt grymma fejs!

  Jag har lidit av hormonell akne senaste åren efter att inte ha haft några problem alls och fick känslig hy efter att ha provat helt fel typer av produkter. Jag har nu slutat experimentera med dyra, miljöovänliga produkter. Senaste månaderna har jag bara använt Arganolja morgon och kväll tillsammans med en grym rengöringsprodukt från: http://alaffia.com/authentic-african-black-soap-eucalyptus-tea-tree-16oz/

  Arganolja verkar vara det enda som min hy inte reagerar dåligt på och min akne har verkligen blivit tusen gånger bättre men jag är rätt yttorr och hormonerna ställer fortfarande till det ibland. Nu till min fråga…Jag tror att jag skulle behöva lägga till någon snäll hudkräm till mitt ansikte.. Eller ansiktsmask. Blogga gärna om dina bästa tips!

  Stor kram

  1. Hej! Åh, jag ÄLSKAR arganolja. Det gör wonders för min hy. Egentligen funkar det superfint att fortsätta med arganoljan som ansiktskräm också – helst när huden är fuktig. Men jag tar med dig ditt önskemål och ska försöka skriva lite tips på krämer jag gillar och masker. 🙂 Stor kram och härligt att höra att din hy mår bättre av ekologiskt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *